Abonează-te la Newsletter

Ușile de incendiu | Ce trebuie să știți despre ușile de incendiu

Ușile de incendiu | Ce trebuie să știți despre ușile de incendiu

Clar lucru, ușile de incendiu salvează vieți. Aceste uși specializate sunt testate împotriva unor factori specifici și sunt construite pentru a rezista la incendii pentru cât mai mult timp posibil.

Ușile de incendiu au câteva caracteristici de siguranță vitale și într-adevăr pot fi diferența dintre viață și moarte. Dacă dețineți o proprietate comercială, trebuie să cunoașteți că există reguli stricte și linii directoare de urmat, asigurându-vă că ușile pot rezista la anumite temperaturi ridicate. Ușile de incendiu pot avea, de asemenea, avantaje masive pentru proprietățile private.

Ușile antifoc sunt parte integrantă a siguranței în caz de incendiu în toate clădirile și trebuie luate în considerare în orice mediu, fie că vorbim despre locul de muncă sau casa dumneavoastră. Crearea unui spațiu mai sigur este o datorie pe care nu numai că o datorați altora, ci și dumneavoastră.

Dacă vă gândiți să instalați ușile de incendiu în noua dumneavoastră locuință sau pur și simplu doriți să vă actualizați ușile de incendiu actuale, citiți mai departe pentru a afla mai multe informații despre acest subiect.

Protejați-vă cu ușile de incendiu de interior

Cum rămâneți în siguranță în eventualitatea unui incendiu potențial fatal la domiciliu sau la locul de muncă? La locul de muncă, normele de incendiu prevăd că stingătoarele de incendiu și păturile de incendiu ar trebui să fie la îndemână în caz de urgență, iar ieșirile de incendiu trebuie să fie clar identificate. În clădirile comerciale, evaluarea riscului de incendiu va fi efectuată de către o persoană responsabilă îndreptățită care ar putea fi un ofițer de sănătate și siguranță sau un focar marșar instruit, aceștia trebuind să elaboreze un plan de gestionare a incendiilor. În caz contrar, nerealizarea acestuia poate rezulta în urmărirea penală.

În locuințele private, legea prevede protejarea în caz de incendiu prin utilizarea alarmelor de fum, mobilierul ignifug, verificarea regulată a sistemelor electrice și ușile antiincendiu. Funcția principală a unei uși de incendiu este să acționeze ca o barieră în calea fumului și/sau a focului și să ajute la întârzierea efectelor inhalării fumului. În mod tipic, ușile antiincendiu sunt mai grele decât ușile interioare goale standard și pot funcționa utilizând un sistem automat de închidere.

Montarea ușilor dumneavoastră de incendiu

Ușile de incendiu ar trebui să fie instalate acolo unde duc la o scară deasupra a două niveluri, de exemplu, o ușă care duce la o conversație loft va trebui să fie o ușă de incendiu. Intrările dintre casă și un garaj intern ar trebui să fie securizate cu o ușă de incendiu pentru a împiedica împrăștierea focului între ele. Instalarea unei uși de incendiu este un proiect de asamblare complet și este important să urmăriți instrucțiunile corect pentru a fi capabilă să ofere o protecție eficientă.

Devierile mici ale detaliilor din cadrul ușii dumneavoastră de protecție, cum ar fi deschiderile de geam, sigiliile intumescente și ramele ușii existente, pot afecta în mod semnificativ performanța ușii de incendiu în sine, iar rezultatele neadecvării componentelor corecte ale acesteia ar putea fi catastrofale. Ușile de incendiu trebuie să fie ținute închise în orice moment, iar garniturile ușilor de incendiu intumătoare trebuie să fie corect montate pe grinzile ușii și deasupra ușii rezistente la foc. Aceste garnituri speciale sunt montate în caneluri tăiate în ușă sau în ramă ca element suplimentar al protecției împotriva incendiilor. De îndată ce temperatura în imediata apropiere a ușii de incendiu depășește 200 °C, de regulă aproximativ 10-15 minute după declanșarea unui incendiu, garnitura de umiditate a ușii de incendiu se va umfla cu căldură și va etanșa golurile dintre ușă și ramă. Această acțiune oferă un mare ajutor în protejarea suplimentară în cazul unui incendiu în casă.

Cum știți ce ușă de incendiu aveți nevoie?

Codul clădirii indică gradul necesar de rezistență la foc al unui perete într-o anumită locație și indică, de asemenea, clasificarea necesară a ușilor de incendiu. Cerințele nivelului de rezistență la foc pentru diferite tipuri de pereți de incendiu, bariere împotriva incendiilor și pereți de incendiu, precum și compartimente de fum și bariere de fum trebuie respectate prin lege.

Când sunt necesare uși speciale pentru controlul temperaturii?

Aceste tipuri de uși sunt proiectate pentru a limita transferul de căldură de la o parte a ușii la alta. Dacă există un incendiu la un etaj al unei clădiri, este posibil să fie necesară limitarea transferului de căldură către cealaltă parte a ușii scărilor, astfel încât ocupanții clădirilor să poată ieși în condiții de siguranță în jos pe scări.

Pentru a corespunde cerinţelor unei evacuări de urgenţă, uşile antifoc se echipează cu mânere speciale. Societatea GRAND SECRET comercializează în România mânere rezistente la foc care corespund calitativ, tehnic dar şi estetic celor mai exigente norme.

Copyright © 2014-2019 Grand Secret Guard Srl, CUI: 27574625, Reg. Com. J40/19418/2017
Suna